top of page

HABITAT X SPEELDE BBQ

Op 14, 15, 16 en 17 2019 november speelden wij onze eerste voorstelling ‘BBQ’ in Het Amsterdams Theaterhuis.

Over de voorstelling:

‘BBQ’ speelt zich af op een bijeenkomst waar verschillende extreemrechtse kopstukken bij elkaar komen om het tij in Nederland te keren.

 

We zijn aanwezig bij de opnames van een groots opgezette talkshow waar gastvrouw Inge van Pruisen haar gasten alle ruimte biedt om eindelijk te zeggen waar het op staat. Geen censuur, de pure, ongebreidelde waarheid mag hier gezegd en gehoord worden. Soms hard, soms duister maar altijd eerlijk en recht uit het hart.

 

De politicus, de strijder, de intellectueel, de neonazi en de nette volksnationalist, niemand wordt hier geweerd in de ultieme poging Nederland de ogen te openen. ‘BBQ’ biedt een even ontluisterend als hilarisch inkijkje in het nationalistische gedachtengoed en onderzoekt de kruisbestuiving tussen populistisch en extreemrechts.

 

Frank Gunning schreef deze voorstelling speciaal voor toneelgroep Habitat X gebaseerd op onderzoek naar en gesprekken met extreemrechtse groeperingen. 

Tekst: Frank Gunning met gebruikmaking van citaten van publieke figuren 

Regie & concept: Sita van Sante 

Spel: Isa van Barneveld, Marly van den Berg, Rutger Beugeling, Anniek Geelen, Joke Eikelboom, Ruben Messelink, Menno Sedee, Lindsey Smits, Ruben Spek, Ayla Usakligil, Moos Wilhelm

 

Productieleiding: Mick Stevens 

Productieassistentie: Nina Eshuis en Marijke Lippe

Marketing en communicatie: See Terpstra en Mirthe de Vries

BBQ_website.jpg
Foto's
AFK_met_Zwart_CMYK_Liggend.png
vsbfonds-pay-off-zw.png
voordekunst_logo_outline_black.png
bottom of page