top of page

HABITAT X SPEELDE TROYA

10-11-12 juni 2022 in 't Zonnehuis Amsterdam
 

In een wereld vol draken en Veren is Troya de uitverkorene om samen met haar clan het kwaad te bestrijden en de vrede te bewaren. Maar door krachten, sterker dan haarzelf, wordt zij steeds opnieuw een andere, duistere wereld ingezogen; die van de realiteit. Daar wachten de vakken van de supermarkt, hulpverleners, botte collega’s, verkeerschaos, het nieuws en sociale interactie na sociale interactie. In deze wereld is Troya gewoon Marjolein. Hier moet ze zich staande houden zonder schilden en zwaarden, zonder haar magische krachten, zonder haar clan en haar vrienden. 

De realiteit is voor Marjolein een hel van overprikkeling, communicatiestoornissen, verplichtingen en wanorde - geen sprookje van goed en slecht. Fysiek en mentaal is ze er uit balans, onkundig en kwetsbaar. Marjolein wil niets liever dan vluchten voor de realiteit maar Troya gaat de strijd aan. Tijd in!

Tekst: Frank Gunning  |  Regie: Sita van Sante

Zakelijk leiding: Florien Scholten van Aschat & Mick Stevens  

Sound design: Jaro Heijster   | Choreografie en gevechtscoaching: Margriet Middel

Kostuum: Medusa’s World, Agnes Medusa Jasper   |  Scenografie: Soe Stein

Licht(ontwerp): Thijn Kolk  |  Geluid: Cas van Eldonk  

Productie: Soe Stein | Wapenmeester: Pepijn Jasper Le Heux

Spel: Herbert Beltman, Marly van de Berg, Rutger Beugeling, Joke Eikelboom, Anniek Geelen, Remy van Gestel, Eva Groenendijk, Caroline ten Kate, Ben Koopman, Roos de Lange, Ruben Messelink, Keye Wester, Eveline de Wit

Publiciteit: Robbert de Graaf  | Website: Mirthe de Vries

Fotografie en vormgeving: Julia Hermans

Frank Gunning schreef deze voorstelling speciaal voor toneelgroep Habitat X  n.a.v. gesprekken met mensen uit de LARP en Fantasy Scene.

Met dank aan: Jamie Lee Vermeer, Carel Ketelaars, Games N stuff, Larp platform Nederland

Troya.png
Foto's Troya
bottom of page